Kovaa kuhinaa kovakantisesta

Vaikka olen ollut markkinointitehtävissä jo seitsemän vuotta, en silti ole aikaisemmin joutunut pistämään ammattitaitoani niin kovaan koetukseen kuin nyt.

Oma kirjaprojektini aiheuttaa minulle harmaita hiuksia harva se päivä. Olen yhdessä kirjailija-kolleegani kanssa miettinyt miljoonia erilaisia tapoja saada kirjallemme enemmän julkisuutta. Kaikki mainonta ja markkinointi täytyy hoitaa ilman kustannuksia tai ainakin mahdollisemman vähillä kustannuksilla, koska esikoiskirjailijan työ ei vielä toistaiseksi ole tuonut euroja taloon. Mistä ja miten siis tavoittaa kirjamme kohderyhmä?

Ulkomailla kirjailijoiden väliset kilpailut tai muut tapahtumat ovat erittäin yleisiä. Niitä järjestetään myös Indie-kirjailijoille, jotka siis julkaisevat kirjansa pääasiallisesti itse, kuten minä ja Kirsi Korpela. Täällä kotosalla eli Suomessa emme olleet vastaavaan törmänneet ja harmittelimme asiaa, jolloin Kirsi ryhtyikin tekemään englanninkielistä käännöstä kirjastamme. Ajattelimme, että pärjäämme paremmin ulkomailla tämän markkinoinnin kanssa, koska siellä e-kirjojen myynti on huomattavasti yleisempää kuin Suomessa. Unentekijän kolme ensimmäistä kappaletta on siis jo käännetty englanninkielelle ja niistä ensimmäisen voit lukea täältä: http://galleriasomnium-dreammaker.blogspot.fi/

Kuukausi sitten selasin Image-lehteä ystäväni kehottamana. Istuin hänen luonaan kylässä ja odotin kahvin tippumista, kun nappasin lehden lehtihyllystä ja bongasin mainoksen: ”Suomen paras omakustanne haussa!” Salamana soitin Kirsille ja kerroin mistä on kyse. Kirjojen arvostelukriteetereinä ovat sisällön laatu, kannen suunnittelu, markkinointi-ja myyntitoimenpiteet sekä kokonaispaketin toimivuus. Minusta meillä on siis erittäin hyvät mahdollisuudet pärjätä kisassa ja jos niin kävisi niin saisimme samalla myös mainontaa kirjallemme. Lisätietoja kilpailusta saat kilpailun kotisivullaindiebookawards.fi. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Image ja BoD.

Emme tosin halunneet osallistua kilpailuun vain e-kirjalla, joten pistimme hieman vauhtia painetun kirjan julkaisuun. Saimme ystäviemme suosiollisella avustuksella maailman upeimmat kannet. Mallina komeilee Satu Lehmus ja kuvan on ottanut A. Lorenzo. Kannen visuaalisesta ilmeestä sekä taiteellisesta näkemyksestä vastaa Matti Savolainen. Kiitos teille kaikille! Ilman teitä tämä projekti ei olisi vieläkään valmis.

Uusi kansi oli alunperin tarkoitus tulla käyttöön vain painettuun kirjaan. Kansi kuitenkin on niin upea, että päätimme siirtää uuden kannen myös e-kirjaan. Painettua kirjaa voi ostaa tällä hetkellä Suomalaisen kirjakaupan, Book on Demandin ja Adlibriksen verkkosivuilta:

Books On Demand

Adlibris

Suomalainen kirjakauppa

Valitettavasti pelkkä kilpailuun osallistuminen ei ole pelastanut meitä kirjan markkinoinnin haasteilta. Omakustanteen julkaisussa ongelmaksi muodostuu juurikin tiedon levittäminen. Pelkkä Facebook-mainonta pienellä budjetilla ei ole ollut riittävä keino saada lukijoita kirjallemme. Tästä syystä olemme olleet yhteyksissä kirjabloggareihin saadaksemme sitä kautta mainontaa eteenpäin. Kerron siitä teille enemmän, kunhan pääsemme asian kanssa riittävän pitkälle.

Ajatuksia ja ideoita omakustanteisen kirjan markkinointiin otamme siis innolla vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: