Joskus sitä julkaisee sisältöä, josta ei mitään tajua.

Tänään sen tein. Ihan ensimmäisen kerran elämässäni julkaisin tekstin, jonka sisällöstä en tajunnut mitään. Normaalisti haluan ymmärtää vähintään perusteet asiasisällöstä, jos julkaisen työkaverin kirjoittaman uutisen tai blogikirjoituksen.

Asiantuntemukseni ei todellakaan ole kameravalvonnan syvimmässä olemuksessa, joten kolleegani Kimin kirjoittama blogikirjoitus ei päätynyt stilisointipöydälle kovasta googlettamisestani huolimatta. Johtopäätökseni on se, että Kim on ainoa, joka ymmärtää tuon asiasisällön oikeasti, koska Google ei osannut kertoa hakusanalla: ”Kiinteistön kameravalvonta” käytännössä yhtään mitään. Hakutulokseksi sain kasan linkkejä erilaisiin verkkokauppoihin, josta olisin voinut ostaa kameran, mutta syvällisempää sisältöä mahdollisista eri kiinteistöjen tarpeista ei löytynyt.

Mielenkiintoni tosin heräsi tietosuojavaltuutetun verkkosivuilla, jossa aihetta käsitettiin henkilötietosuojalain näkökulmasta. En ollut tiennyt, että tallennettu kuva ja ääni ovat henkilötietoja, jos yksityishenkilö on niistä tunnistettavissa. Jos kameranvalvontajärjestelmä tallentaa tunnistettavaa kuvaa tai ääntä, kyse on henkilötietojen automaattisesta käsittelystä, johon sovelletaan lähtökohtaisesti henkilötietolakia (523/1999) yleislakina. Lisää vot lukea tietosuojavaltuutetun verkkosivuilta.

Ja luonnollisesti uteliaana ihmisenä kaivoin vielä esiin tietoa kameravalvonnasta työpaikalla, jonka mukaan työnantaja saa toteuttaa jatkuvasti kuvaa välittävää tai tallentavaa kameravalvontaa tiloissaan, jos kyse on

  • työntekijöiden ja muiden tiloissa oleskelevien henkilökohtaisen turvallisuuden varmistamisesta,
  • omaisuuden suojaamisesta,
  • tuotantoprosessien asianmukaisen toiminnan valvomisesta tai
  • turvallisuutta, omaisuutta tai tuotantoprosessia vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäisemisestä tai selvittämisestä.

Kameravalvontaa ei saa olla käymälässä, pukeutumistilassa tai muussa vastaavassa paikassa tai muissa henkilöstötiloissa tai työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön osoitetussa työhuoneessa.

Onko teillä usein ongelmia asiantuntijasisältöä sisältävän tekstin muokkauksen ja jäsentelyn kanssa. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta, kun en voinut tehdä tekstille yhtään mitään, joten haluan jakaa tämän kummallisuuden kanssanne, jotta ymmärrätte mitä tarkoitan: Kiinteistön kamerajärjestelmän päivitys edessä? – Kim Öhman

Tallennettu kuva ja ääni ovat henkilötietoja, jos yksityishenkilö on niistä tunnistettavissa. Jos kameranvalvontajärjestelmä tallentaa tunnistettavaa kuvaa tai ääntä, kyse on henkilötietojen automaattisesta käsittelystä, johon sovelletaan lähtökohtaisesti henkilötietolakia (523/1999) yleislakina.

Tallennettu kuva ja ääni ovat henkilötietoja, jos yksityishenkilö on niistä tunnistettavissa. Jos kameranvalvontajärjestelmä tallentaa tunnistettavaa kuvaa tai ääntä, kyse on henkilötietojen automaattisesta käsittelystä, johon sovelletaan lähtökohtaisesti henkilötietolakia (523/1999) yleislakina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s