Sisältömarkkinointi lähtee auttamishalusta ja uteliaisuudesta

Yrityksissä olevat asiantuntijat ovat hiljalleen alkaneet tuottamaan markkinoinnille sisältöä, jolla pyritään auttamaan asiakasta tekemään ostopäätös samalla, kun tuotetaan asiakkaalle lisäarvoa eli tietoa mahdollisesta tuotteesta tai palvelusta.

Sisältömarkkinoinnin aloittaminen ei ole helppoa. Itsellenikään sen hallitseminen ei vielä ole päivänselvää, mutta muutamiin asioihin olen kiinnittänyt huomiota viimeisen vuoden aikana.

Tässä kirjoituksessa olevat ajatukset ovat omiani eikä niiden takana ole lähdeviitteitä. Väittämäni perustuvat vain kokemukseen yrityksen ja erehdyksen kautta, joten jos sinulla on vastakkainen mielipide tai lisää vinkkejä, niin kuulen niistä mielelläni.

Älä julkaise mitään vain julkaisemisen ilosta

Sisältömarkkinointi ei ole omien tuotteiden tai palveluiden hehkuttamista kaikissa mahdollisissa kanavissa omia blogikirjoituksia myöden. Jos julkaiset vain ollaksesi aktiivinen, tai kun on taas se aika kuukaudesta kun pitää jotain julkaista, niin näet todennäköisesti turhaa vaivaa eikä julkaisun sisältökään ole puhutteleva.

Hyvät jutut lähtevät halusta auttaa asiakasta oikeasti ja oikeaan aikaan. Sen lisäksi niitä on mietitty tavoitteiden, mittareiden ja asiakaspalvelun kautta.

Tavoitteiden asettaminen ennen julkaisua auttaa hahmottamaan mitä kannattaa julkaista

Me markkinointityypit halutaan mitata onnistumista ja siksi mietimme lukijaa ennen kuin julkaisemme mitään. Se voi yrityksen asiantuntijoista joskus vaikuttaa hitaalta ja kankealta, mutta sillä varmistetaan, että juuri oikea henkilö, eli se tärkeä olemassaoleva tai potentiaalinen asiakas, tavoitetaan halutulla tavalla ja oikeissa kanavissa.

Tavoitteet ja mittarit ohjaavat tekemistä yrityksen sisällä

Kohderyhmän määrittämisen lisäksi minulla on tapana kirjoittaa ylös asiat, mitkä haluan julkaistulla artikkelilla, uutisella tai blogilla saavuttaa. Ne voivat olla hyvin yksinkertaisiakin, kuten lukijoiden tai jakojen määrä.

Tavoitteista on hyvä keskustella myös sisällöntuottajan eli asiantuntijan kanssa.

Mieti yhdessä tavoitteet ja kirjaa ylös mittarit, joilla voit seurata viestintäsi onnistumista. Jos et keksi ainuttakaan tavoiteltavaa asiaa, kannattaa teksti lukea uudestaan läpi. Ehkä sen sisältö on liian yleispätevä ja siksi siitä on vaikea löytää mitattavia asioita. Minulle on muutaman kerran käynyt juuri niin ja uudelleen lukeminen auttaa aina.

Asiakas päättää onko sisältö kiinnostavaa

Jos lukijamäärä jää jatkuvasti vähäiseksi tai artikkelisi ei saa yhtään jakoa eikä blogiisi tule lisää seuraajia, kannattaa miettiä kuvio uusiksi. Jos asiakas unohtuu sisällöntuotannon ketjusta ei sisältömarkkinoinnilla voida päästä loistaviin tuloksiin ja väistämättä yrityksen julkaisut jäävät irrallisiksi.

Olen huomannut, että ei ole hyvä julkaista artikkeleita, jotka linkittyvät toisiinsa asiasta kukkaruukkuun menetelmällä. Yksittäiset spesifit juttusarjat kiinnostavat lukijaa, koska suurella todennäköisyydellä se on juuri se, mitä hän tarvitsee omassa työssään.

Auttamishalu lähtee sydämestä

Olen todella tyytyväinen väestönsuojaviestinnän juttusarjaan, minkä aloitimme asiantuntijoiden kanssa viime syksynä. Mietimme yhdessä syitä julkaisuhalullemme ja pohdimme syvällisesti mahdollisuuttamme tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme.

Lokakuussa julkaisimme ensimmäisen uutisen, jossa kerroimme lyhyesti ja ytimekkäästi, että väestönsuojien kiinteille puhelinlinjoille on olemassa vaihtoehtoinen ratkaisu. Halusimme heti antaa asiakkaillemme tietoa mahdollisuudesta tehdä jokin asia toisin.

Väestönsuojaviestinnässä vastaanottajiksi saimme kaksi toisistaan erilaista kohderyhmää. Valitsimme niistä toisen rajataksemme julkaisuiden tyylin tietynlaiseksi. Julkaisut eivät siis ole suunnattu kaikille, vaan erittäin spesifille ryhmälle, jolle koimme voivamme tuottaa eniten lisäarvoa.

Meidän väestönsuojaviestintämme on toistaiseksi onnistunut hyvin, mutta parempiinkin tuloksiin on mahdollista päästä. Tässä vaiheessa on hyvä pysähtyä ja käydä läpi tekstit sekä lukijaprofiili, jotta suunta on oikea ja jaettu tieto tavoittaa ne henkilöt, joille se on tarkoitettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s