Asenne auttaa onnistumaan missä vaan

Me muutamme ja inhoan sitä. Olen yhdessä elämänvaiheessa muuttanut liikaa ja siitä jäi ikävä fiilis. Nyt ajatuskin muutosta on karmaiseva.

Ennakkoajatukseni koko projektia kohtaan on valmiiksi kielteinen, mikä ei ole minulle ominaista. Ei enää. Joskus olin todella negatiivinen ihminen, mutta olen systemaattisesti opetellut pois huonosta tavasta. Samanlaisella antaumuksella aion puuttua kurjaan fiilikseen ja pistää tämän projektin onnistumaan ja tuntumaan hyvältä.

Myönteinen elämänasenne ei tarkoita sitä, että suljetaan silmät epäonnistumisilta ja huonoilta asioilta. Se tarkoittaa sitä, että niiden ei anna enää rajoittaa unelmia tai tekemisiä. Meidän tapauksessamme tulevat neliöt eivät saa olla este laadukkaalle asumiselle tai viihtyisälle kodille, joten tyypilliseen tapaani perustin projektin Trelloon ja avasin Pinterestiin oman seinän, jotta saan suunnittelun käyntiin.

Isommasta pienempään, uudemmasta vanhempaan

Meillä on yksiö viidensadan metrin päässä nykyisestä asunnostamme. Muutamme siihen. Minä, mieheni, kolmevuotias poikamme ja kultainennoutaja.

Meillä on monta syytä tehdä se tässä vaiheessa ja niinkin kummallisesti kuin isommasta pienempään. Olemme asuneet unelmiemme asunnossa kohta kaksi vuotta ja todenneet, että vähemmälläkin pärjäisi.

Luovu kaikesta, mutta älä mistään

Olemassa olevista huonekaluista hankkiudumme  eroon. Ei ole mitään ideaa viedä pieneen asuntoon suureen tarkoitettuja huonekaluja, joten kaupoille sitä piti sitten lähteä. Onnistuminen on pitkälti kyse positiivisesta elämänasenteesta.

Tietenkin meidän, eli minun ja mieheni, maku oli aivan päinvastainen sen kanssa, mitä suomalaisista kaupoista saa. Ehdin jo potea lievää epätoivoa, kunnes mieheni raahasi minut Vepsäläiselle. Löysimme sohvan, joka edes jollain tasolla on kelvollinen.

Muiden huonekalujen osalta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin palata takaisin Pinterestin pariin. Onneksi mieheni on näppärä käsistään ja saa nikkaroitua meille sellaisen sänkyratkaisun, mitä olemme suunnitelleet.

Jos tiedät hyviä huonekaluliikkeitä, joilla on siroja puisia huonekaluja, niin vinkkaa ihmeessä. Meiltä puuttuu vielä ruokapöytä, tuoleja, sohvapöytä jne.

Asenne auttaa katsomaan asiaa positiivisesti

Suhtaudun suurella haikeudella muuttoon. Olen todella viihtynyt nykyisessä asunnossamme ja minusta tuntuu, että lapsenikin on oppinut ajattelemaan sitä kotina. Tiedän, että hän sopeutuu, ja varmasti oppii pitämään uudesta kodistaan ihan yhtä paljon kuin nykyisestäkin. Haaste on silti heitetty ja aion yrittää saada rakennettua päässäni olevani vision mukaisen kodin.

Tarvitsee vain kehittää riittävästi virikkeitä, koska koripallon pelaaminen sisätiloissa loppuu. Enää ei ole kellarihuonetta, jossa voisi potkia jalkapalloa tai heittää koria. Ottaisikohan tuo Leppävaaran koripalloseura kolmevuotiaan jo mukaan peleihin?

Ps. Oli aikamoisen villiä käydä katsomassa potentiaalisia sohvaehdokkaita, kun kolmevuotias koki huonekaluliikkeen toiseksi parhaana leikkipaikkana heti hoplopin jälkeen. Myyjä joutui tekemään töitä ihan tosissaan, kun juoksimme vuorotellen pojan perässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s