RockFest 2017 ja Tuska Festival erosivat toisistaan kuin yö ja päivä

Ensimmäinen festarikokemukseni oli 2000 -luvun alussa Helsingin makasiineilla järjestetty Tuska -festivaali. Sinne ei jonoteltu eikä siellä örvelletty, ainakaan pahasti.

Kaikki kulkivat sulassa sovussa musiikkia kuuntelemaan ja poistuivat samanlaisessa järjestyksessä. Ulkopuolisista toki se musta massa saattoi näyttää uhkaavalta, mutta siellä massan joukossa oli erittäin turvallista.

Tuska on ainoa kesäfestari missä olen käynyt, jos lukuun ei oteta muutamaa Porin keikkaa, jotka olivat järjestelyiltään totaalinen fiasko. Silloin lupasin itselleni etten enää koskaan kävisi vieraissa.

Evanescence ja Rammstein houkuttelivat RockFesteille

Twitterissä käydystä keskustelusta huolimatta pääsimme erittäin sujuvasti Vantaan Vehkalaan sekä RockFest alueelle. Missään ei tarvinnut jonottaa. Aurinko paistoi  ja bändi aloitti, kun sain ensimmäisen kylmän tölkin käteeni. Taivaallista.

Ilo kuitenkin loppui lyhyeen, kun päälavan esiintyjä lopetti ja pikkulavalla olisi aloittanut Turmiön Kätilöt.  Jostain syystä pikkulavan teltta oli sijoitettu sellaiseen paikkaan, että sinne ei ollut mitää asiaa. Sinne ei edes nähnyt ulkopuolelta. Sääli, sillä sielläkin oli esiintyjiä, jotka olisin halunnut nähdä sekä kuulla.

Rammsteinin esiintymisen jälkeen jäimme mukavasti jumiin anniskelualueelle. Festarialueelta poistumiseen kului toista tuntia. Suomen kesän kylmyys ja selkäsärkyni eivät olleet loistava yhdistelmä. Irvistelin aikamoisesta kivusta jo Rammsteinin aloittaessa, joten jonossa seisominen esityksen jälkeen oli totaalista kidutusta.

Tuskassa kaikki toimi moitteetta

Tuskaan pääsi myös jonottamatta. Pientä lippusekaannusta lukuunottamatta festarikokemus oli huippuluokkaa. Juomaa riitti (vaikka kallista se oli molemmissa tapahtumissa) ja musiikki oli loistavaa. Yllätyin Devinistä, joten Spotifyn soittolista sai uutta verta.

Anniskelualueelta ei tarvinnut poistua käydäkseen vessassa, saadakseen ruokaa ja kuullakseen molempien lavojen esiintyjät. Loistavaa aluesuunnittelua!

WhatsApp Image 2017-07-05 at 08.46.37Erittäin positiivinen kokemus oli Tuskan BlackDining -konsepti. Uskomattoman hyvää ruokaa aikuiseen makuun tarjoiltuna. Toki oli sääli, että bändejä ei nähnyt eikä kuullut ruokailun aikana.

Järjestelyjen toimivuus on melkein yhtä tärkeää kuin esiintyjälista

Reilu kymmenen vuotta sitten ei olisi paljon kiinnostanut festarijärjestelyjen toimivuus. Nyt ne ovat osa elämystä, jota mennään kokemaan hyvän musiikin ohella.

Perjantain Tuska -päivä ei tainnut olla loppuunmyyty, joten siellä oli tilaa ehkä enemmän kuin RockFesteillä. Tästä huolimatta uskon, että Tuskan festivaalialueen sisustusratkaisut olisivat olleet toimivammat, vaikka alue olisi pakattu täyteen porukkaa.

Rockfest jäi kertaluonteiseksi kokeiluksi

Rockfest onnistui melko hyvin järjestelyjen osalta, mutta pientä hiomisen varaa olisi ollut. Tuskaan verrattuna heidän suorituksensa ei yltänyt edes puoleen väliin.

Vaikka Tuskan esiintyjäkaarti ei ollut ihan samassa tasossa RockFestin kanssa, niin tiedän meneväni sinne toistekin. Jo pelkkä festarin ilmapiiri on niin positiivinen elämys, että siellä pyörähtää melkeen sen takia.

RockFestit taisivat omalta osaltani olla kertaluonteinen kokemus, sen verran merkittävä asia ”ikäihmiselle” on järjestelyjen toimivuus ja kotiin pääsemisen helppous. Kaksi tuntia festarialueelta poistumiseen on aikamoinen miinus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s