Perhereissu luonnontieteelliseen museoon

Talven vesisateinen lauantaipäivä on kidutuspäivä. Pihalla on kurjaa eikä ole mitään tekemistä. Joulun alla kaupoissakin on liikaa ihmisiä.

Lauantaiaamuna poikani jaksaa katsella vain tietyn määrän piirrettyjä eikä mekään puolisoni kanssa jakseta lipittää kahvia ihan tolkuttomasti. Tästä syystä päivän ohjelmaa oli syytä alkaa miettiä ajoissa.

Neljävuotiaani rakastaa eläimiä ja Korkeasaari on hänen lempipaikkojaan.

Itse olen pitkään halunnut päästä käymään luonnontieteellisessä museossa, joten googletin aukioloajat ja ilokseni huomasin, että niin Korkeasaari kuin Luonnontieteellinen museokin olivat avoinna lauantaisin ja vielä näin lähellä joulua.

Neljävuotiaani rakastaa eläimiä ja korkeasaari on hänen lempipaikkojaan. En epäillyt yhtään etteikö hän olisi ihastunut luonnontieteelliseen museoonkin, mutta otimme suunnan kohti Korkeasaarta. Mielemme muuttui, kun ajoimme ulos parkkihallista ja näimme miten paljon vettä oikein satoi. Pikaisesti vaihdoimme suunnitelmaa ja selitimme pojalle, että mennäänkin toisenlaiseen eläintarhaan, eli museoon.

Tietoa pursuava museo

Parkkipaikka löytyi läheltä museota, kadunvarresta. Kävelymatkaakin jäi vain muutama sataa metriä ja se sujui leppoisasti raitiovaunuja ihastellen. Netissä luki, että auton olisi voinut jättää Presidentti-hotellin parkkihalliinkin.

Pääaulassa meidät toivotti tervetulleeksi valtaisa Afrikannorsu. Enpä tiennyt, että ne voivat olla niinkin suuria. Myös poika oli vaikuttunut.

Luonnontieteellisen museon pääsymaksu oli inhimillinen 13 euroa aikuiselta ja 0 euroa lapselta. Poika pääsi ilmaiseksi sisään, koska luonnontieteelliseen on 7-17 vuotiailta lapsilta 5 euron pääsymaksu. Pääaulassa meidät toivotti tervetulleeksi valtaisa Afrikannorsu. Enpä tiennyt, että ne voivat olla niinkin suuria. Myös poika oli vaikuttunut.

Alakerta oli omistettu luurangoille ja kohtuullisen hyvin jaksoi poika niitäkin ihmetellä. Eipä tuo, kohta neljavuotias, ihmetellyt ollenkaan liikkumattomia kavereita, kun selitti mistä on kysymys. Alakerta oli nopeasti kierretty, mutta toisessa kerroksessa sitten vietettiinkin aikaa ihan eri tavalla, koska aiheena oli maailman luonto. Sieltä löytyivät villit leijonat, isot kodiakin karhut sekä mahtavat afrikan villieläimet.

Kolmannessa kerroksessa oli Suomen luontoa, maailman syntyä ja dinosaurusten luurankoja. Valitettavasti Rexiä ei siellä ollut, mutta melko samanlainen peto kuitenkin löytyi. Poikani ei lajien eroja vielä ymmärrä, mutta sana dinosaurus ja isot hampaat saivat silmät muuttumaan ympyröiksi ja suusta huudahduksen: ”Wau! Äiti katso!”

Osio elämän synnystä maapallolla olisi ollut erityisen kiinnostava, koska luen parhaillani Dan Brownin alkua. Joudun menemään museovierailulle ihan yksinäni, jotta saan sivistettyä itseäni.

Palomiehestä luonnontieteilijäksi

Kolme tuntia hurahti aivan liian nopeasti. Olisin voinut viettää siellä pidemmältikin aikaa, jos olisin saanut rauhassa lueskella seinillä olevia kirjoituksia. Myös opastettu kierros olisi ollut mielenkiintoinen, mutta poika ei ihan vielä jaksa sillä tavalla olla kiinnostunut. Silti olen iloinen, että museo oli hänestäkin mukava paikka ja oli valmis tulemaan sinne uudestaan. Ehkä mun pojasta tulee palomiehen, rakennusmiehen ja kitaristin lisäksi luonnontieteilijä.

Saatan jopa tukea tätä ajatusta ja hankkia meille kahdelle, minulle ja pojalle, museokortit ensivuodelle. Ainakin Korkeasaareen on tarkoitus ostaa vuosikortti. Ehkä lisään pojan tulevaisuuden ammattilistaan eläintenhoitajan, intendentin ja taidegalleristin.

—-

Museokortti, vuosikortti, arvokortti ja kymppikerran kortti…

Mitä jos vielä tulisi sellainen sovellus puhelimeen, johon voisi yhdistää nämä kaikki kortit ja niitä voisi maksaa kuukausiveloitteisesti?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s