Rikkain on se, jolla on mahtavimmat ystävät

Minulla on paljon syitä olla kiitollinen vuodesta 2017, joka on nyt jäänyt taakse. Minulla on perhe, joka käsittää paljon enemmän kuin meidän pienen ydin ryhmämme, johon kuuluu puoliso, neljävuotias poika ja kultainen noutaja.

Minun perheeseeni kuuluu ystäviä ja sukulaisia. Kaikilla on tarkoituksensa ja kaikki ovat olleet merkittävässä roolissa perheeni tapahtumissa. Olen lukenut sanonnan: ”Rikkain on se, jolla on mahtavimmat ystävät” joskus aikoinaan Kummisetä -kirjasta. Mikäpä sen hauskempaa kuin verrata omaa perhettään mafiaperheeseen, mutta eipä sen osuvampaakaan. Meidän perheemme, kun on sellainen, että se tuntuu laajenevan jatkuvasti.

Ei kukaan, joka keventää toisen taakkaa, ole maailmassa hyödytön.

Kiitollisuus on siis vallitseva tunne, kun katson takaisin viime vuoteen. Edellisen vuoden aikana muutimme takaisin Aurinkopihan yksiöömme, suoritin avoimessa yliopistossa viestinnän aineopinnot ja kävin Nizzassa kummipoikani kanssa. Nämä olivat vuoden suurimmat kohokohdat, mutta niiden lisäksi vuoteen mahtui paljon muita merkittäviä tapahtumia, joista pääsin nauttimaan läheisteni kanssa.

Suuri kiitos siis teille ihanille ihmisille siitä, että olette olleet läsnä ja auttaneet arjen pienissä sekä suurissa askareissa. Älkää ikinä kokeko, että ette olisi hyödyllisiä muille.  Hymy, tekstiviesti tai nopea puhelu antavat energiaa ja iloa arjen keskelle. Ei kukaan, joka keventää toisen taakkaa, ole maailmassa hyödytön.

Uuteen vuoteen 2018 lähden hieman haikein mielin, koska palaan lomilta töihin sellaiseen työpaikkaan, josta puuttuu yksi merkittävä henkilö. Hänestä oli ehtinyt tulla tärkeä osa arkeani ja huolimatta siitä, että olen onnellinen hänen uudesta työstään, olen myös hieman surullinen ihanan ihmisen menettämisestä.

Haikeus ei kuitenkaan ole huono asia. Se pysäyttää kivasti miettimään elämän jatkuvaa liikettä, jossa ainoa pysyvä asia on muutos. Sitä ei pidä pelätä. Se pitää ottaa rohkeana vastaan ja muistaa, että kaikki yhdessä koetut asiat jäävät muistoihin ja niitä kantaa aina mukanaan.

Hyvän mielen vuosi voi olla myös kasvun vuosi

Ostin itselleni joululahjan. Kirjan, joka on henkilökohtainen tehtäväkirjani. Sen nimi on Hyvän mielen vuosi ja olen nyt aloittanut ensimmäisen kuukauden ja sen myötä myös ensimmäisen viikon tehtäväni. Tässä siis luettelona viisi asiaa, joista olen kiitollinen juuri nyt:

  1. Perhe
  2. Ystävät
  3. Työ
  4. Kirjoittaminen
  5. Opinnot

Olen myös kirjannut ylös ensimmäiset tavoitteeni tälle vuodelle. Tässä kuussa tavoitteeni on pystyä yhdistämään työ, perhe ja kirjoittaminen sillä tavalla, että en pode huonoa omaatuntoa mistään kolmesta osa-alueesta. Saa nähdä kuinka tulen onnistumaan. Ehkä tammikuun jälkeen tunnen oloni vielä kiitollisemmaksi, jos todella onnistun saavuttamaan tavoitteeni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s