Fujairah: Pakkasilla mieli palaa polttavan auringon alle

Vietimme viikon Fujairah Rotana Resort & Spassa kolmistaan eli matkaan lähti minä, puolisoni ja neljävuotias poikamme. Fujairah löytyy Arabiemiraateista Omanin lahden puolelta eli vastakkaiselta puolelta Dubaita.

Ennen joulua pohdimme pitkään mieheni kanssa mahdollista lomakohdetta. Se ei saanut olla liian pitkän matkan päässä, koska neljävuotiaamme on melko vilkas tapaus, mutta siellä piti silti olla lämmin.

Arabiemiraatit nousivat top kolmoseen Cap Verden ja Kanarian kanssa, joista jälkimmäisestä en itse pidä yhtään. Pari vuotta sitten teimme reissun sinne, kun poikamme oli vasta kaksi eikä minua ihan hevillä saisi palaamaan.

Lopulta päätös oli helppo, koska Cap Verdeen lentäminen olisi kestänyt yhtä kauan kuin Thaimaaseen ja diskasin sen sitten liian pitkänä lentona pois listalta. Jäljelle jäi Arabiemiraatit.

Päädyimme helppouden takia all inclusive -lomakohteeseen

Hetken meitä houkutti ottaa viikon loma Dubaissa, kunnes tulin siihen tulokseen, että poikamme osalta olisi varmasti helpointa, jos olisimme yhdessä paikassa koko viikon. Fujairah tarjosi myös all inclusive -matkaa, johon päädyimme sen helppouden takia. Odotimme lomalta ennen kaikkea yhdessä olemista, joten tärkeintä oli mahdollisuus potkia palloa rannalla ja rakentaa hiekkakakkuja.

Lento Dubaihin meni todella kivuttomasti, koska Finnairin kone lähti ihmisten aikaan 8.30 Helsinki-Vantaan lentokentältä. Koneessa leikittiin ja katseltiin piirrettyjä, joita olin ladannut Netflixistä ipadiimme. Oli muuten oikein näppärä idea tuo, että niitä pystyi lataamaan offline -tilassa katsottavaksi. Myös bussimatka lentokentältä hotelliimme Fujairah Rotana Resort & Spahan meni hyvin, vaikka matka kesti kolme tuntia, kun juutuimme ruuhkaan. Paluupäivänä sama matka tehtiin tunnissa.

Lämpöä, aurinkoa ja yhdessä olemista Fujairahissa

Kukaan ei varmaan ole koskaan kantanut mun laukkuja hotellihuoneeseen saati, että minut olisi viety sinne sellaisella pienellä golfkärryllä. Huoneemme oli aivan meren äärellä, noin kahden metrin päässä rannasta ja meillä oli oma piha. Kun avasi terassin ovet, niin merinäköalahan se siinä nökötti. Hetken olimme sanattomia.

Kuuma Fujairahissa ei ollut, mutta sopivan lämmin. Parin ensimmäisen päivän aikana emme ruskettuneet ollenkaan, kun olin ottanut mukaan 50 suojakertoimella olevaa aurinkorasvaa. Onneksi iho tottui aurinkoon nopeasti ja pienen päivetyksen kanssa palattiin Suomeen.

Ihaninta meidän reissussa oli kiireettömyys. Vietimme koko viikon hotellin alueella, koska ympärillämme oli joko aavikkoa tai merta, riippuen siitä mihin suuntaan katseli. Rukouskutsuja ei kuulunut hotellialueelle eikä siellä ollut niin tarkkaa pukeutumisenkaan kanssa.

Päivät menivät samanlaisella rytmillä. Aloitimme altaalta vesileikeistä ja jatkoimme lounaan jälkeen leikkejä rannalla. Nelivuotiaamme on hulluna jalkapalloon, joten hiekassa sitä sitten potkittiin joka päivä ainakin pari tuntia. Puolisoni innostui viimeisinä päivinä pelaamaan rantalentistäkin, joten loma oli loikoilun lisäksi melkoisen liikuntapainotteinen.

Fujairahin plussat ja miinukset

Jos oikein pitää negatiivisia asioita hakea, niin ruoka ei ollut mitenkään erityistä. Tämä saattaa toki johtua siitä, että olimme valinneet all inclusive -loman, joten söimme valtaisassa ravintolassa parin sadan muun turistin ja heidän lastensa kanssa. Myös allasbaarista tilatut drinkit olivat aikamoinen elämys. Pyysin puolisoani hakemaan minulle jonkin ihanan ja raikkaan drinksun, mutta sain viinaa, jota oli höystetty appelsiinimehulla. Yök. En pidä alkoholin mausta, joten lipittelin loppuloman light colaa, koska ne drinkit olivat niin vahvoja.

Plussaa Fujairah saa ehdottomasti miljööstä sekä hotellin järkevästä suunnittelusta. Hotellialueelta löytyy kaikille kaikkea, kun tarjolla on pitkä hiekkaranta, upeat uima-altaat, joissa kelpaa perheen pienimpienkin polskia sekä tenniskentät että joogatunnit. Hotellilla olisi ollut vielä kylpyläkin, jossa en tosin käynyt edes pyörähtämässä.

Erikoisuutena hotellilta löytyi päiväkoti, jonne olisi voinut oman nappulansa jättää leikkimään hoitotätien valvovan silmän alle ihan ilmaiseksi. Me ei palvelua käytetty, mutta kävimme päiväkodilla leikkimässä yhdessä. Sieltä löytyi trampoliini, piirrettyjä, papukaijoja ja muuta kivaa touhuamista aina leikkikeittiöstä piirtämiseen ja askarteluun.

Suosittelisinko Fujairahia?

Ehdottomasti, jos pitää kiireettömästä lomasta ja viihtyy yhdessä paikassa ilman nähtävyyksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s