Elämysmatka Ähtärin eläinpuistoon – Ähtäri Zoo

Meidän kesäloma lähti käyntiin Ähtärin eläinpuistosta. Juhannuksen jälkeinen sunnuntai oli nappivalinta rauhallisuuden takia. Pandatarhassakaan ei ollut ruuhkaa ja kolmen kilometrin mittainen eläintarhakävely oli kuin oma yksityinen metsäretki.

Valitsimme Ähtärin matkakohteeksi, koska emme olleet aikaisemmin siellä vierailleet. Meidän perheeseemme kuuluu kaksi aikuista ja yksi lapsi, joten hyödynsimme Ähtärin kesäpakettia, jonka hinta oli 204 €/vrk (2 aikuista + 1 lapsi). Pandoja pääsi katsomaan vain tiettynä kellon aikana, mikä oli merkitty pääsylippuun.

Kesäpakettiin kuului:

  • Hotellimajoitus (2hh)
  • Aamiainen
  • Kylpylän käyttö
  • Lippu Pandataloon
  • Zoo & Farmi -lippu

Ähtärin eläinpuisto

Eläintarhaksi Ähtäri on hyvin luonnonmukainen. Tarhat tuntuivat isoilta ja eläimet eivät olleet levottomia vaan touhuilivat rauhallisena itsekseen. Ehkä he viihtyvät keskellä metsää paremmin.

Eksoottisia eläimiä ei Ähtärissä juuri ole. Meille vieraimmat lajit ovat panda ja lumileopardi, jotka nekin tuntuivat sopivat kuusimetsän keskelle vallan hyvin. Tästä pääset tarkistamaan kaikki Ähtärissä olevat asukkaat.

Neljävuotias jaksoi loistavasti kiertää koko puistoalueen ja eläinten helpompi bongaaminen piti mielenkiintoa yllä ihan eri tavalla kuin Korkeasaaressa. Kurkista puistokierroksen karttaa.

Matkan tai kierroksen keskivaiheilla, hirvien luona, oli mahdollisuus paistaa makkaraa ja hengähtää. Siinä myytiin jäätelöä ja aikuisetkin saivat kupillisen kahvia. Sääli, että emme olleet osanneet varautua makkaratikkujen ja pakettien osalta, mutta onneksi tällä reissulla pelkät jäätelöt riittivät pitämään energiatasoa yllä.

Hotelli Mesikämmen

Eläinpuistoreissun jälkeen siirryimme Hotelli Mesikämmeneen ja ikäväksemme kuultiin, että kylpyläosasto suljetaan jo klo 18. Meillä oli puoli tuntia aikaa käydä pulahtamassa, koska nuorimmaiselle oli luvattu, että tämä pääsee uimaan. Onneksi puolisoni on nopea liikkeissään ja he ehtivät pojan kanssa edes hetkeksi altaaseen.

Hotelli on melko vanhan oloinen, mutta hienosti tehty osaksi luontoa. Kallioseinämät käytävillä ovat vaikuttavat ja näkymät huoneista loistavat. Järvimaisemaa, kun emme kotona tai mökillämme pääse ihastelemaan. Kurkkaa täältä lisätietoja hotellin huoneista.

Kaiken kaikkiaan Ähtäri ja tässä kyljessä oleva hotelli ovat loistava kotimaan matkakohde, josta ainakin neljävuotias on ihan riemuissaan. Aikuisen näkökulmasta, jos ei ihmeempiä odota, ympäristö ja palvelu ovat hyvin suomalaisia eivätkä juuri yllätä.

Ainoa negatiivinen asia oli sälekaihtimien ja pimennysverhojen puuttuminen hotellihuoneesta. Olen huono nukkumaan valoisassa, joten yö meni valvoessa.

Tämä artikkeli ei ole kenenkään sponsoroima.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s