Lohjan Rantajameja voi pitää Suomen suurimpana ”luokkakokouksena”

Moni palaa Lohjalle jamittamaan heinäkuun toisella viikonlopulla. Rantajamit sijoittuvat kivasti heinäkuun alkupuolelle eikä se yleensä ole päällekäin muiden kesän juhlaviikonloppujen kanssa.

Tänä vuonna minulla oli lippu vain perjaintaille, vaikka lauantaipäivänkin ohjelmisto oli erinomainen. En olisi selviytynyt Tuskan jälkeen enää toisista festareista, joissa kaksi päivää olisi pitänyt jaksaa bailata tappiin asti.

Rantajamit ovat monelle lohjalaiselle se kesän tapahtuma, johon tullaan moikkaamaan vanhoja tuttuja. Tänä vuonna en niitä tavannut, taisi olla liikaa meno päällä, mutta muutaman bongasin kauempaa. Olipahan paikalla yksi polttariporukkakin, jota en kehdannut häiritä.

Amorphis kruunasi illan ja Kaija Koo on takuuvarma fiiliksen nostattaja

Mikä tahansa tunnelma nousee kattoon, kun Kaija Koo astuu lavalle. Mukaansa tempaavat kappaleet, iskevät sanoitukset ja energinen lavaesiintyminen varmistavat sen, että Kaija on kesän rakastetuimpia esiintyjiä eikä vain naisten mielestä.

Minä olin hankkiutunut paikalle Amorphiksen ja tietysti hyvän seuran takia. Aloittelimme pitkän kaavan mukaan kuohuvalla ja odottelimme sateen väistymistä. Ihana kesäaurinko lopulta kirkasti illan. Festarialuetta oli jatkettu pidemmälle rantaan, mikä toi enemmän tilaa seurustelulle ja tanssimiselle.

Tapahtuma oli hyvin järjestetty, kokonaisuus toimiva ja esiintyjät huippuja

Jonoja ei juurikaan ollut ja juomaa sai aina kun sitä tarvitsi. Vessat olivat siistit, mikä on aina plussaa festareilla. Luulen, että tästä syystä jameilla viihtyy myös vähän vanhempi porukka.

Osittain katettu festarialue pelastaa, jos sää on huono. Silti sen alle ei kaikki mahdu, joten väistämättä rantakenttä ja nurmialueet tallaantuvat. Järven läheisyys antaa ihan omaa fiilistä juhlintaan ja melkein harmittaa ettei juhlia pidetä Aurlahden rannan puolella.

 

Tämä blogikirjoitus ei ole sponsoroitu. Havainnot ja mielipiteet ovat omiani.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s