Dubrovnik Kroatiassa oli upeiden maisemien ja huonon asiakaspalvelun kaupunki

Jokaisen Game of Thrones -fanin ultimaattinen matkakohde Dubrovnik, ei pettänyt odotuksia kauniilla maisemilla, vaan epäystävällisellä palvelulla.

Olen pitänyt Suomea huonon asiakaspalvelun maana, mutta Kroatiassa sijaitseva kaupunki, Dubrovnik, vie meistä voiton. Jo hotellilla, vain 30 minuuttia lentokentältä lähdön jälkeen, sain siitä ensimmäisen annostuksen.

Jos palvelun huonouden ja paikallisten palvelutyöntekijöiden melkein vastenmielisen ja ajoittain jopa vihamielisen (paikallisessa ruokakaupassa) suhtautumisen unohtaa, niin Dubrovnik oli upea paikka.

Hotellimme sijaitsi Babin Kuk nimisellä alueella ja oli nimeltään Grand hotel park. Kokonaisuudessaan se oli erinomainen hotla ilmastointeineen ja uima-altaineen. Valitsin sen muutamien suosittelujen johdosta ja sen takia, että se sijaitsi lähellä merta, mutta vähän kauempana vanhasta kaupungista.

Julkiset yhteydet turistinähtävyyksiin olivat erinomaiset, mutta bussit olivat tupaten täynnä. Muutaman kerran kaikki eivät edes mahtuneet kyytiin, vaan osa jäi 35 asteen helteeseen odottelemaan seuraavaa linjavuoroa.

Jos majoitut Babin Kuk -alueella, niin bussinumero 6 vie suoraan Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin ja sillä pääset myös takaisin. Matka kesti meidän hotellilta noin 15 minuuttia, jos sitäkään.

Muurilla tunsi itsensä pieneksi ja sulatti sielunsa auringossa

Vanhan kaupungin muurit olivat valtaisat, noin parin kilometrin mittaiset, kun sen käveli ympäri. Helteessä niiden kiipustaminen on suorastaan kiduttamista, mutta selvisin siitä ja näkymät olivat kaiken tuskan arvoiset. Muureille pääsy maksoi 150 kunaa, mutta se sisältyi kolmen päivän Dubrovnik -korttiin, mitkä lunastimme seuralaiseni kanssa, jotta pääsimme käymään museoissa ja saimme bussiliput.

IMG_2393.jpg
Dubrovnikin vanhan kaupungin muurilta oli mielettömät näkymät niin kaupunkiin kuin merellekin.

Vanha kaupunki oli yllättävän suuri, joten neljän päivän reissumme keskittyi oikeastaan sen tutkimiseen sekä altaalla makoiluun ja uiskenteluun.

Vierailimme pikaisesti Dubrovnikin katedraalissa, joka ei oikeastaan ollut sen ihmeellisempi. Vanhasta kaupungista löytyi myös ortodoksinen kirkko, jossa pyörähdimme, mutta ei se vetänyt vertoja Usbenskin katedraalillemme.

Voisin oikeastaan sanoa, että muuria lukuunottamatta vanhan kaupungin varsinaiset nähtävyydet olivat melko tylsiä. Eniten reissustaan olisi saanut irti, kun olisi lähtenyt mukaan melontaretkelle tai vuokrannut itselleen pienen moottoriveneen. Myös ylös vuoristoon lähteminen olisi ollut hyvä idea, mutta en ollut niin rohkea, että olisin halunnut kokeilla ajamista Kroatiassa.

Lähtisin ehdottomasti Dubrovnikiin uudelleen, huonosta palvelusta huolimatta, koska neljässä päivässä ei ehtinyt kovin paljon tehdä ja Euroopan hullut helteet rajoittivat sitä vielä lisää. Seuraavalla kerralla valitsen ajankohdaksi alkukevään tai myöhäisemmän syksyn, jotta keskipäivälläkin jaksaa kävellä ja saatan jopa vuokrata itselleni skootterin.

Hintataso Dubrovnikissa oli melko korkea. Ruoka saattoi ravintolassa olla samanhintaista kuin Suomessa ja erityisesti vanhassa kaupungissa osattiin rahastaa turisteja. Tämä ei tietenkään haittaa, koska sen tiedostaa ja reppumatkaaja varmasti pääsee halvemmalla, kun etsii ruokapaikkansa vähän kauempaa kaupungin ytimestä.

Kaiken kaikkiaan kaupunki oli kaunis, ruoka hyvää ja maisemat uskomattomia. Suosittelen Dubrovnikia omatoimimatkailijoille, jotka eivät tylyistä paikallisista välitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s